marți, 22 martie 2016

Finanţare pentru expunerea în online a un milion de obiecte româneşti de artă


Fostul director al Institutului de Memorie Culturală, Dan Matei (foto), a declarat la emisiunea „24 de minute” (la TV Digi24) că România a obținut o finanțare de 11 milioane de euro pentru crearea unei platforme online pe care să fie expuse un milion de obiecte de artă din patrimoniul românesc. Dan Matei a precizat că în acest fel orice cetățean, în orice colț al lumii s-ar afla, ar avea acces la obiectele de artă din România.

Fostul director al Institutului Memoriei Culturale a explicat că instituțiile de cultură din România nu au suficient personal, iar cel care există este prost plătit.

„Institutul meu este agregatorul naţional pentru Bibliotecă. Din astea 177.000 de obiecte expuse, 90.000 sunt expuse de institutul meu. Instituţiile culturale care ar trebui să expună ar trebui să facă nişte eforturi suplimentare. Presupune eforturi în plus. Imaginea trebuie să fie bună, descrierea adecvată, să fie pusă la o adresă stabilă. Ministerul meu, măcar la instituțiile naţionale ar fi putut să le ceară mai apăsat. Să le ceară să expună mai mult online. S-a ferit să facă asta”, a declarat Dan Matei.

Dan Matei este și membru în Consiliul Științific al Institutului Național al Patrimoniului și timp de 20 de ani a fost director al Institutului de Memorie Culturală.


De asemenea, Dan Matei este reprezentantul României în grupul de experți ai UE pentru digitizare.


Integral la: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/24+Minute/Fostul+director+al+Institutului+de+Memorie+Culturala+Dan+Matei+i

foto ro.linkedin.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu