Cine suntem

Inceputul

In vara anului 2010, IREX a invitat mai multi bibliotecari, toti Coordonatori Judeteni ai programului Biblionet, sa constituie - pe baza de voluntariat - un grup care sa ajusteze instrumentele si procedurile de lucru ale programului, sa creeze altele noi, utile si necesare bibliotecarilor din bibliotecile publice. 

Raspunsul a fost foarte incurajator, fiind astfel evident ca in randul Coordonatorilor Judeteni ai Biblionet exista un nucleu de profesionisti entuziasti care doresc sa contribuie la modernizarea bibliotecilor publice din Romania; care sunt dispusi sa(-si) valorifice si sa(-si) impartaseasca propriile experiente, inclusiv in scopul dezvoltarii culturii profesionale si organizationale a bibliotecarilor de biblioteci publice din Romania; dispusi, de asemenea, sa-si insuseasca permanent noi abilitati de management, utile in munca lor si a colegilor bibliotecari din tara.
Astfel a luat nastere Grupul Impact.


- De ce „Grupul Impact”?

- Suntem interesati ca dupa incheierea Programului „Biblionet - lumea in biblioteca mea” si retragerea echipei IREX, bibliotecile publice din Romania sa continue sa utilizeze cat mai multe dintre procedurile si instrumentele de lucru create in timpul implementarii „Biblionet”.
Scopul acestui grup este sa identifice, sa institutionalizeze (sa informeze cu privire la...) instrumente si proceduri de lucru viabile, adaptate pentru a raspunde cat mai bine nevoilor bibliotecilor publice din Romania. Acest demers necesita pregatire si munca sustinute, motiv pentru care grupul si-a inceput activitatea cu mult inaintea finalului implementarii programului „Biblionet”.

- Cand vom putea spune ca „Grupul Impact” a fost un succes?

- Atunci cand - dupa finalizarea programului „Biblionet”, la cativa ani, bunaoara - orice bibliotecar sau orice coordonator (care a lucrat sau nu in echipa largita Biblionet) va continua sa utilizeze standarde, proceduri de lucru, ghiduri, chestionare etc. elaborate in timpul implementarii programului; va continua sa faca eforturi in scopul infiintarii de servicii noi de biblioteca, in esenta, in scopul punerii pe deplin a bibliotecii publice, cu toate rolurile si rosturile sale, la dispozitia comunitatii.
Speram ca aceasta se va constitui si in recunoasterea eforturilor grupului nostru, in confirmarea faptului ca resursele si energiile consumate in vederea implementarii programului „Biblionet” au fost utile bibliotecarilor, ca acestia au inteles pe deplin beneficiile modernizarii bibliotecii, modul in care acestea trebuie sa functioneze. Totodata, aceasta va fi confirmarea ca programul "Biblionet", implementat de echipa IREX a fost sustenabil. 
______

"Grupul Impact" a fost constituit din initiativa lui Marcel Chiranov (Impact Assessment Manager, Biblionet Romania), pe care il consideram membru si lider al grupului.
Membrii-bibliotecari (alfabetic) ai „Grupului Impact”:

perioada februarie 2013 - prezent:

 1. Vladut Andreescu, Targoviste - B.J. Dambovita
 2. Marcel Chiranov, Bucureşti - Performance Management
 3. Corina Ciuraru, Braila - B.J. Braila
 4. Virgil Cojocaru, Piatra Neamt - BJ Neamt
 5. Mariana Marian, Hunedoara - BJ Hunedoara
 6. Constantin Mituca, Tg. Jiu - B.J. Gorj
 7. Daniel Nazare, Brasov - B.J. Brasov
 8. Ruxandra Nazare, Brasov - B.J. Brasov
 9. Delia Pantea, Oradea - B.J. Bihor
 10. Florica Pop, Zalău - B.J. Salaj
 11. Valentin Smedescu, Rm. Valcea - B.J. Valcea
 12. Sorina Stanca, Cluj, B.J. Cluj
 13. Nicoleta Trasca, Craiova - B.J. Dolj
 14. Nicoleta Vasi, Timisoara - B.J. Timis


perioada 2010 - februarie 2013:
 1. Vladut Andreescu, Targoviste - B.J. Dambovita
 2. Tabita Chirita, Bucuresti - Biblioteca Nationala a Romaniei
 3. Corina Ciuraru, Braila - B.J. Braila
 4. Lacramioara Cocuz, Suceava - B.J. Suceava
 5. Virgil Cojocaru, Piatra Neamt - BJ Neamt
 6. Mihail Grinea, Iasi - Biblioteca Judeteana Iasi
 7. Constantin Mituca, Tg. Jiu - B.J. Gorj
 8. Ica Mosoiu, Cluj - B.J. Cluj
 9. Daniel Nazare, Brasov - B.J. Brasov
 10. Ruxandra Nazare, Brasov - B.J. Brasov
 11. Mariana Marian, B.J. Hunedoara
 12. Delia Pantea, Oradea - B.J. Bihor
 13. Stefan Plesoianu, Constanta - BJ Constanta
 14. Florica Pop, Salaj - B.J. Salaj
 15. Mihaela Racoviteanu, Slobozia - B.J. Ialomita
 16. Valentin Smedescu, Rm. Valcea - B.J. Valcea
 17. Sorina Stanca, Cluj - B.J. Cluj
 18. Nicoleta Trasca, Craiova - B.J. Dolj
 19. Nicoleta Vasi, Timisoara - B.J. Timis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu